På Rosagervej tager vi udgangspunkt i beboernes ønsker, ressourcer og evner. Vi arbejder med anerkendelse og humor, og inddrager borgerne gennem dialog og samarbejde.
Vi arbejder ud fra en neuropædagogisk tilgang, hvor vi tager udgangspunkt i den enkelte borgers ressourcer og funktionsniveau, med brug af forskellige screeninger, der afdækker borgernes formåen. Vi stiller krav der matcher borgernes evner, så de løbende oplever succes, der giver lyst til yderligere udvikling. Vi arbejder motiverende, og betragter borgeren som en ressource i vores arbejde.
Vi prioriterer sundhed og sundhedsfremme i et salutogent perspektiv, der betyder, at vi udover den pædagogiske faglighed også satser på tværprofessionelt samarbejde. Dette er både med eksterne partnere, og med et internt sundhedsfagligt personale i form af sygeplejersker samt social- og sundhedsassistenter.
Læs mere om den faglige tilgang og metodehuset.
Vi arbejder målrettet med borgernes sociale kompetencer og sociale netværk. Blandt andet ved at ledsage borgerne til en ugentlig klubaften, arrangeret af A-huset Præstø.
Desuden prøver vi at gøre det muligt for borgerne til begivenheder, for eksempel koncerter, sportsbegivenheder, festivaler og lignende.
Hver borger har en ugentlig hjemmedag, hvor de er hjemme sammen med en medarbejder. Disse dage bliver brugt til at sætte fokus på opgaver i dagliglivet, eller til at gå i svømmehallen, til frisøren eller lignende.