Psykologsamtaler tilbydes til personer med en autismespektrumforstyrrelse, til familier, og til fagpersoner, der arbejder med mennesker med en autismespektrumforstyrrelse.
Indholdet i samtalerne kan være meget forskelligt, og vil naturligvis blive tilrettelagt i forhold til det behov, som den enkelte måtte have. I forhold til familier kan samtalerne have fokus på at håndtere hverdagen med et barn eller ung med en autismespektrumforstyrrelse.
For fagpersoner som arbejder med mennesker med autisme, kan fokus være på at håndtere en konkret problemstilling, eller på hvordan vedkommende kan tackle en eventuel voldsom oplevelse med en beboer, bruger eller ung.
Vi holder samtaler både fysisk og digitalt
Psykologsamtaler kan holdes digitalt over video, eller fysisk, hos os eller hos klienten. Formen vælger vi i samarbejde med klienten, med øje på klientens behov og omstændigheder. Vi har et sikkert system til videosamtaler til rådighed.
Hent bestillingsskema til psykologsamtaler.
Vores familievejledning er målrettet forældre der har et barn under 18 år med en autismediagnose.
Forløbet består af en række møder, hvor forældrene mødes med vores højt specialiserede pædagogiske personale. Her får de værktøjer til at håndtere de udfordringer, de møder i deres hverdag. Det kan for eksempel handle om at løse akutte udfordringer, og om at ændre hjemmets indretning og rutiner, så hele familien får en bedre hverdag.
Det vil altid være et centralt element, at forældrene får en bedre forståelse for deres barns diagnose. Ud fra den forståelse lærer vejlederen dem strategier, de kan anvende i dagligdagen. Imellem møderne har forældrene selv ansvar for at sætte de aftalte indsatser i gang.
Læs mere om familievejledning.
Hent bestillingsskema til pædagogisk vejledning.
Støttesamtaler er samtaler med eksempelvis en ung eller voksen med en autismespektrumforstyrrelse. Indholdet i samtalerne er naturligvis individuelt, og aftales i samarbejde med den enkelte alt efter, hvad de har behov for. Et eksempel på et tema kan være hjælp til forståelse af, hvad det vil sige at have en autismespektrumforstyrrelse.
Samtaler af denne type handler således meget om identitet, og om hvad det betyder at skulle leve med et livslangt handicap. Samtalerne kan også have fokus på at hjælpe den enkelte med at håndtere konflikter i hverdagen, eller med at blive bedre til at begå sig i sociale sammenhænge.
Hent bestillingsskema til pædagogisk vejledning.
Vi tilbyder højt kvalificeret rådgivning til både pårørende og fagpersoner. Rådgivningen er et solidt fundament for større forståelse af autisme. Den kan være et godt udgangspunkt i forbindelse med særlige pædagogiske problemstillinger.
Rådgivningen tager udgangspunkt i tidens mest anerkendte teorier om mennesker med autisme: ”theory of mind”, ”central coherence” og ”eksekutive funktioner”. Den er inspireret af dimensionerne i TEACCH med visualiseret og struktureret pædagogik som den overordnede metodiske tilgang.
I rådgivningen søger vi afdækning af mulige årsager til anderledes, problematisk eller uhensigtsmæssig adfærd. Vi vejleder i brug af konkrete pædagogiske metoder, som dagsskemaer, ugeprogrammer, årskalender med tilhørende arbejds-, hjælpe- og støttesystemer. Der rådgives ligeledes i anvendelsen af forskellige kommunikationsredskaber som fx PECS, sociale historier, tegnseriesamtaler eller KAT-kassen.
Hent bestillingsskema til pædagogisk vejledning.
Vi tilbyder samtaler målrettet mindreårige søskende til børn med autisme. Samtalerne har til hensigt at hjælpe barnet med at forstå deres søskende og deres diagnose. Desuden giver samtalerne barnet handlestrategier og redskaber til at håndtere livet derhjemme.
Hent bestillingsskema til pædagogisk vejledning.